KOMŠIJA GA PRIJAVIO POLICIJI: Osuđen zbog nečega što su učinile njegove MAČKE!

besna mačka
pixabay.com

Sud u Vroclavu na jugu Poljske osudio je jednog Poljaka za šikaniranje komšije, jer su njegove dve mačke lovile zlatne ribice u komšijinom baštenskom jezercetu, a i tu baštu su rado koristile kao kupatilo, da ne uprljaju svoje.

 

Sudski spor prerastao je u svađu pre godinu dana kada jvlasnik maca-krivolovaca nije hteo da obeća da će pripaziti na njih i tražio je dokaze da su to sve radile baš njegove dve, pored tolikih mačaka, i vlasničkih i uličnih, u Vroclavu. Komšija je tada počeo da zove policiju zbog mačjih upada.

Pošto ni policijske patrole nisu uspele da ubede Patrika Halačkjeviča da je on odgovoran za zlodela svojih maca, gradska policija je po službenoj dužnosti predala stvar sudu.

Kriv je. Morao je da drži mačke na takav način da ne pobegnu s njegove parcele. A u periodu na koji se odnosi optužnica, bežale su više puta i prelazile na parcelu komšija, samo zato što vlasnik nije preduzeo nikakve mere da ih spreči – obrazložila je presudu sudija Aurelija Krajči-Kozlovska.

Budući da u pitanju nije društveno opasan prestup, Halačkjevič je kažnjen samo ukorom, a mora i da plati sudske troškove.

Vlasnik maca nije uspeo sa svojim linijom odbrane da to možda i nisu bile njegove mačke, a poljskoj televiziji TVN24 je nezadovoljan presudom danas kazao da će se žaliti jer sada svi vlasnici mačaka koje nisu zatvorene po kućama moraju da strepe da će se naći pred sudom.

Gradska policija imaće pune ruke posla. Ništa neće pomoći. Samo ograde. Svako će morati da izgradi bedeme, plotove visoke po nekoliko metara – kazao je osuđeni vlasnik maca.