KON POTVRDIO: Krizni štab će danas ublažiti OVE MERE?

Epidemiolog je istakako i da je situacija sada drugačija nego prošlog leta...

Printscreen/RTS

Epidemiolog dr Predrag Kon gostujući u jutarnjem programu TV Happy najavio je popuštanje mera na današnjoj sednici Kriznog štaba. Kako je istakao, jasno je da nekog ublažavanja mera mora biti.

– Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog ublažavanja mera mora biti, i nadalje će praktično biti ako se nastavi ovakva situacija. Mi smo u jednoj stabilnijoj situaciji, činjenica je da je virus još uvek sa nama, i činjenica je da se malo pomerio ka mlađem uzrastu. Neophodan je dodatno oprez još nedeljama da nam se ne bi dogodilo nego iznenađenje – rekao je Kon.

Epidemiolog je istakako i da je situacija sada drugačija nego prošlog leta.

– Mora da se kaže da je situacija drugačija nego prošlog leta, tada ljudi nisu imali ni antitela ni imnunitet, sada je situacija drugačija. Sve vreme je virus bio aktivan, a sa druge strane imamo i imunizaciju koja je sada dosegla procente koje ne možemo da zanemarujemo – istakao je dr Kon.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za borbu protiv korona virusa održaće se dana u Palati Srbija od 14 časova.

Na sednici će se analizirati trenutna epidemiološka situacija u Srbiji, a s obzirom na to da su brojke iz dana u dan sve bolje, moguće je da Krizni štab ublaži postojeće mere.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je juče otkrio da će na današnjoj sednici tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do 1 sat ujutru. Međutim, ovo ublažavanje mera će tražiti isključivo za gradove u kojima se vakcinisalo više od 50 odsto populacije.

Iako su kafići i restorani u potpunosti otvoreni odnedavno, i dalje imaju zabranu rada nakon 22 časova