KONAČNO FANTASTIČNE BROJKE: Manje od 1000 novozaraženih, a evo koliko lica je preminulo od KORONE

Najnoviji izveštaj o korona virusu u Srbiji!

Pixabay.com/Kolaž

U poslednja 24 časa registrovano je još 989 slučajeva infekcije korona virusom, dok je nažalost preminulo još 23 ljudi.

Dan ranije, potvrđeno je 1.374 pozitivnih od 8.168 testiranih, uz 24 smrtna ishoda i 160 pacijenata na respiratorima.

Lekari otkrivaju – koliko je vakcina bezbedna?

Kao i prošle godine za Vaskrs medicinski radnici su i danas na istom mestu – u crvenim zonama, a snagu i energiju da i posle više od godinu dana rade pod punom opremom nalaze u želji da se što pre život vrati u normalu, rekao je komandant kovid VMC Karaburma, dr Ivo Udovičić.

On ističe da u crvenoj zoni kalendar ne postoji, a svaki dan je isti, 24 sata primaju se i otpuštaju pacijenti pa vremena za proslavu praznika nema, dok se pandemija ne okonča.

– Danas kada se slavi pobeda života nad smrću, molim ljude da se vakcinišu zbog nas, koji godinu i više radimo u skafanderima, za pacijente, od kojih će nažalost, jedan deo umreti. Nema ništa efikasnije od vakcine, vakcina je, odgovorno tvrdim bezbednija nego vazduh koji dišemo i bezbednija od hrane koju jedemo – apeluje on.

Udovičić kaže da, iako postoji tendencija smanjenja broja novozaraženih, taj broj će i dalje biti visok dok se dovoljno ljudi ne vakciniše.

Zaključuje da su zbog pandemije veliku žrtvu poneli i non kovid pacijenti i da je cilj da se iz ovoga što pre izađe, kako bi se bolnice vratile svojoj nameni i lečenju tih pacijenata.