KONAČNO LEPE VESTI: Brojevi ohrabruju, ali struka šalje VAŽNU PORUKU građanima

Epidemiolog Predrag Kon je na konferenciji za štampu Kriznog štaba rekao da se situacija u glavnom gradu popravlja, ali je naglasio da je oprez neophodan. Navodi da mesta poput Ade Ciganlije predstavljaju rizik koji svaki pojedinac za sebe prihvata.

Pixabay.com/Kolaž

Prema Konovim rečima, početak školske godine je suštinsko pitanje, jer se bliži.

Komandant vojne bolnice “Karaburma”, anesteziolog pukovnik Ivo Udovičić, navodi da brojevi jesu optimistični, ali i da je dovoljno da bude nekoliko ispada pa da se situacija u Beogradu ponovo zakomplikuje.

“Nemamo ništa protiv da idete u restorane i klubove, ali nosite maske i držite distancu. Time štitite sebe, svoje najbliže, ali i nama olakšavate posao”, apelovao je Udovičić.

Institut za primenu nuklearne energije i Hemijski fakultet nedavno su otpočeli saradnju, sa ciljem da proizvedu naš test na koronavirus koji bi mogao da zameni sadašnji iz inostranstva.

Oko 250 istraživača radi na istraživanjima o koronavirusu i analizama koje su neophodne za testiranje građana. Postoji i namenska stručna radna grupa koju čine naučnici iz cele Srbije, a njihov cilj je intenzivno praćenje rezultata istraživanja u zemlji i svetu.