KONAČNO MANJE OD 3 HILJADE ZARAŽENIH: Najnoviji KORONA dnevni izveštaj uliva NADU

Poslednjih dana pada broj pozitivnih među testiranima, međutim, lekari pozivaju na oprez jer su bolnice i dalje pune.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 35 pacijenata. Potvrđen je 2.971 nov slučaj zaraze od 14.565 testiranih. Na bolničkom lečenju se nalazi 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru.

Na respiratoru 259 pacijenta

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 35 pacijenata. Potvrđen je 2.971 nov slučaj zaraze od 14.565 testiranih.

Na bolničkom lečenju se nalazi 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru.

Lekari posle dužeg perioda prijavljuju više otpusta nego prijama u bolnicama.

U “Dr Dragiša Mišović” trenutno se nalazi oko 200 pacijenata, u jedinici intenzivnog lečenja je 60 pacijenata, od toga je njih pola na nekom vidu mehaničke ventilacije, rekla je načelnica Anestezije Duška Ignjatović.

Prema njenim rečima, bolnica u kojoj radi je praktično godinu dana bila uvek puna, ali može se primetiti poslednjih par dana da je broj otpuštenih pacijenata nešto veći od primljenih pacijenata.

Kao jedini izlaz iz pandemije Ignatovićeva vidi poštovanje mera i vakcinacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Srbiji dato više od tri miliona doza vakcina.

“Preko milion i 800.000 prva doza, preko milion i 200.000 revakcinisano i mislim da je za nas važno da ćemo za nekih petnaestak dana imati milion i 800.000 revakcinisanih ljudi”, naveo je Vučić prilikom uručivanja vakcina Republici Srpskoj.

“Verujem da ćemo moći značajno da ubrzamo proces čim obezbedimo značajno veću količinu vakcina, očekujem to do kraja aprila”, dodao je Vučić.