KONAČNO POSTAVLJENA DIJAGNOZA! Žena Čede Jovanovića otkrila OD ČEGA BOLUJE: “Teško ovo podnosimo”

Spekulacije i dezinformacije o zdravstvenom stanju lidera LDP Čedomira Jovanovića uznemirile su njegovu porodicu, a posebno decu.

Čedomir Jovanović
Printscreen/Youtube

Supruga Jelena Jovanović kaže za “Blic” da je u većini slučajeva reč o neistinama.

– Plašim se iznova svakog dana šta će se pojaviti u medijima, zbog dece. Teško podnose. Valjda imaju pravo da žive normalno – počinje priču supruga lidera LDP.

Ona kaže da sve informacije o zdravlju njenog supruga, Čedomira Jovanovića koje nije saopštio lekarski konzilijum ne predstavljaju ništa drugo nego spekulacije.

– Molim predstavnike medija da ne objavljuju uznemirujuće vesti koje nisu istinite, i da nam pruže priliku, a posebno našoj deci, da što mirnije prođemo kroz ovaj teški period – kaže ona.

Jelena Jovanović ističe da je konačna dijagnoza uspostavljena posle nekoliko dana vrlo temeljnih analiza i pretraga, da je postojalo mnogo sumnji, koje su otklonjene.

– Lekari su konstatovali upalu levog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme i posle nekoliko dana detaljih pretraga zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dela kičme, odakle verovatno i potiču bolovi koje je trpeo. Koktel antibiotika deluje, parametri su konačno bolji. Usled saradnje lekara sa Grudne hirurgije KBC Srbije, Neurologije KBCS i Dragiše Mišović došli smo do pozitivnih rezultata i posle sedam dana borbe konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi koja traje mesecima – navodi Jovanovićeva za “Blic”.

Ono što je važno, kaže, jeste da je Čedomir stabilno, da ima puno poverenje u sjajan i vrlo posvećen tim lekara i na putu je da se oporavi.

– Konačno je odreagovao i na terapiju i stvari idu na bolje – kaže ona.

Dodaje i da je trenutno stanje njenog supruga posledica teškog oblika korone koji je imao tokom jula.

– Ljudi, budite oprezni, nosite maske, držite distanci i čim se ukaže prilika, obavezno se vakcinišite, jer mislim da i dalje većina nije svesna koliko je korona opasna – zaključuje Jelena Jovanović.