KONAČNO PRONAĐEN avion Malezija Erlajnsa

Malezijski avion
Beta

Dve olupine koje su nedavno pronadjene na obali Mozambika vrlo verovatno pripadaju avionu Malezija Erlajnza na letu 370, koji je nestao najverovatnije negde iznad Indijskog okeana, potvrdili su danas australijski i malezijski zvaničnici.

 

Analiza koju je obavio medjunarodni tim istraživača pokazala je da su oba dela jednaka panelima boinga Malezija Erlajnza 777, saopštio je ministar saobraćaja Daren Čester.

“Zaključak analize je da ti delovi naverovatnije pripadaju avionu sa leta MH370”, rekao je Čester.

Dimenzije, materijal i konstrukcija oba dela jednaki su onima sa Boinga 777, a boja i šara slažu se sa onom koju koristi Malezija Erlajnz, rekao je u odvojenom saopštenju malezijski ministar saobraćaja Liov Tiong Laj.

Novo otkriće potkrepljuje tvrdnje vlasti da se boing srušio negde iznad Indijskog okeana, medjutim, još nije poznato da li će delovi pronadjenog aviona pomoći istraživačima da otkriju pravi uzrok pada.

Avion Malezija Erlajnsa na letu MH370 sa 239 putnika nestao je 8. marta 2014. godine. Veruje se da se letelica srušila negde na južnom potezu Indijskog okeana, oko 6.000 kilometara od Mozambika.

Vlasti su predvidjale da će sve delove aviona, koji nisu potonuli na dno okeana, morske struje odneti na istočnu obalu Afrike.

Deo krila aviona pronadjen kod ostrva Reunion prošle godine jedini je deo koji je potvrdjeno pripadao nestaloj letelici Malezija Erlajns.