Posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji ce ponegde biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.

Duvaće slab i umeren, a u planinskim predelima i kosavskom području ponegde i jak južni i jugoistočni vetar, koji ce uveče i u toku noći biti u kratkotrajnom skretanju na zapadni.

Najniža temperatura od 17 do 25 C, a najviša od 30 C na zapadu do 35 C na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U toku dana u pojedinim delovima grada moguća je tek prolazna kisa ili kratkotrajni pljusak, a izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći.

Duvaće umeren, povremeno pojačan južni i jugoistočni vetar, koji uveče u zoni pljuska može biti i kratkotrajno olujni. U toku noći skretanje vetra na zapadni pravac. Najniža temperatura oko 24 C, a najvisa oko 32 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana, do 4. avgusta:

U ponedeljak i utorak promenljivo oblacno i manje toplo sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i maksimalnom temperaturom u većini mesta od 27 do 30 C. Od srede do petka pretežno sunčano uz ponovni porast temperature, samo je ponegde u planinskim predelima moguć popodnevni lokalni pljusak.

Za dane vikenda prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.loading...