Kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost” 6. i 7. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci

Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 6. i 7. oktobra 2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu, u organizaciji Udruženja EKOKULT+, Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Kuća
Pixabay.com

Ova velika manifestacija arhitekture i kulture okupiće na jednom mestu najpoznatije svetske arhitekte koji će kroz predavanja, radionice i izložbu preneti svoja iskustva i znanja kroz prikaz recentih projekata, arhitektima stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, dizajnerima, kao i studentima i doktorantima.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Kroz recentne projekte i studije 10 poznatih predavača iz 10 zemalja sveta ćeauditorijumu predstaviti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala.

To će biti i prilika da se, po prvi put u Srbiji, razmene iskustava sa sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Prijave se vrše putem zvaničnog sajta www.congress-saee.com, na kome se takođe nalazi više informacija o predavačima, načinima prijava i cenama kotizacije.

Za sve učesnike je obezbeđen simultani prevod sa engleskog na srpski jezik i obrnuto. Broj mesta je ograničen.loading...