KONTROLE SVAKOG JUTRA: Sve što treba da znate o tome kako će izgledati naredna ŠKOLSKA GODINA

Važno je da budu bezbedni i đaci i roditelji...

Škola
Pixabay.com

Ministarstvo prosvete je Kriznom štabu uputilo predlog koji mi u ovom trenutku razmatramo, nismo još ništa odlučili i daćemo jasne preporuke i instrukcije koje će Vlada usvojiti – rekla je premijerka Ana Brnabić o početku nove školske godine.

Dr Predrag Kon je ukazao na neke detalje kada je reč o predstojećoj školskoj godini.

Što se škola tiče, jedna od stvari o kojima nije bilo u ovim dopisima, to je pitanje produženog boravka i to moramo da raspravimo. S druge strane, nastava je podeljena po ciklusima, na onlajn nastavu se računa u starijim razredima, a za mlađe razrede da se ona nastavi u školi. Deca će morati da dolaze zdrava u školu, da im se meri temperatura svaki dan, isto tako biće priča o tome kada moraju maske da se koriste, a moraju da se imaju uz sebe, tako da je to nešto što je novina. Moramo da shvatimo da će biti poseban razgovor sa prosvetarima i vezan za to da li će koristiti sunđer, kako će se ponašati oni i đaci, biće sasvim sigurno određenih preporuka za sprovođenje nastave, a ostalo je sve organizaciono i vrlo komplikovano – rekao je dr Kon.

Kako je zaključio “polazak dece u školu je sada apsolutni priroitet”.

Roditelji moraju da mere deci temperaturu svakog jutra. I odmah da jave školi ako je dete bolesno. E onda se sprovode posebne mere, ali ništa spektakularno. To je i stav Svetske zdravstvene organizacije. Važno je da budu bezbedni i đaci i roditelji – dodao je dr Kon.