KORONA BROJKE: Još manje novozaraženih, bitku sa kovidom izgubilo DEVET LICA

Epidemijska situacija u Srbiji je sve povoljnija. Nastavlja se imunizacija na punktovima širom zemlje, a u Beogradu u Beo šoping centru je otvoren novi punkt za vakcinaciju.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod još 218 osoba, testiran je 10.101 uzorak. Od posledica kovida 19 preminulo je još devet obolelih. Na respiratoru se nalazi 36 pacijenata.

Tokom predstojećeg vikenda Beograđani će moći da se vakcinišu i na punktu na Zemunskom keju, na letnjoj pozornici kod restorana “Venecija”.

Građani će moći da prime vakcinu proizvođača “sinofarm” i “Fajzer”, od 11 do 19 časova, i u subotu i u nedelju, najavili su iz opštine Zemun. Revakcinacija vršiti u domovima zdravlja na teritoriji gde građani imaju prebivalište.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da su u Beogradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 712.923 osobe, tačnije 51,2 odsto stanovništva, dok je revakcinisano više od 616.000 ljudi.

Približavamo se cilju da u junu imamo 750.000 vakcinisanih“, poručio je Vesić, ističući da će to, uz one koji su preležali kovid, omogućiti da se vratimo normalnom životu.

Dodao je i da je u populaciji između 65 i 74 godine u Beogradu više od 80 odsto vakcinisanih građana, uz naglasak da je važno da se vakciniše što više mladih.

Ministar Nenad Popović naveo je za RTS da supstanca za proizvodnju “sputnjika V” danas stiže na “Torlak” i da od petka počinje proizvodnja vakcine na tom institutu.

“Kada stigne u Beograd ide u “Torlak”, gde je sve spremno za proizvodnju vakcine koja će početi sutra u popodnevnim satima“, naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, za prvi period od četiri do šest meseci će se proizvesti četiri miliona vakcina “sputnjik V”.