KORONA BROJKE NASTAVLJAJU DA VARIRAJU: I dalje visok broj preminulih, a evo koliko ima NOVOZARAŽENIH

Nastavljena je imunizacija širom Srbije, dok lekari poručuju da je vakcinacija jedini izlaz iz epidemije.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom 19 izgubila 42 pacijenata. Potvrđeno je 3.615 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 15.904 testirane osobe.

Od danas počinje novi vid vakcinisanja građana. Pored prijavljivanja putem portala eUprave i kontakt-centra, sve lokalne samouprave počinju da organizuju slobodne punktove gde građani mogu da dođu bez prijave, rekao je za RTS direktor Vladine Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović.

Svetski dan zdravlja, iako se nije očekivalo, i ove godine se obeležava tokom pandemije koronavirusa. Kovid 19 je u celom svetu ostavio i direktne i indirektne posledice na zdravlje ljudi. Moto ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja je “Vakcinacija za sve”.

Načelnica dečjeg odeljenja KBC “Dr Dragiša Mišović” Olivera Ostojić potvrdila je da je u toj zdravstvenoj ustanovi preminula porodilja stara 29 godina koja je bila zaražena koronavirusom.

Vlada u Prištini odlučila je da od danas do 18. aprila uvede policijski čas, kao jedan od oblika sprečavanja širenja koronavirusa, a među merama su i zatvaranje restorana i tržnih centara.