KORONA DIVLJA: Apsolutni rekord NOVOZARAŽENIH u Srbiji, preminulo 9

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.192 osoba, od čega je pozitivno 2.677 osoba. Nažalost, preminulo je još 9 ljudi.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 77 pacijenta.

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni u poslednja tri dana primila je 120 pacijenata, rekao je potpukovnik doktor Predrag Bogdanović. On je za jutarnji program TV Prve naglasio da se pacijentima često pogoršava zdravstveno stanje, jer imaju brojne dodatne bolesti koje im komplikuju kliničku sliku.

Beograd je juče zabeležio najveći broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije, registrovano je 1.144 slučajeva. Bolnički kapaciteti ubrzano se pune i zato je Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” ponovo u potpunosti u kovid režimu.

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC “Dragiša Mišović”, profesor doktor Predrag Stevanović, kaže da niko nije mogao da očekuje da će ovaj talas epidemije biti ovoliko teži od prethodnog. Ovih dana se samo potvrdilo da uvek ima teže, ističe Stevanović.loading...