KORONA EPIDEMIJA NA VRATIMA EVROPE: Raste broj obolelih u Britaniji i Španiji

Velika Britanija je danas potvrdila četvrti, a Španija drugi slučaj zaraze novim oblikom virusa korona iz Kine, dok evropske vlasti nastoje da obuzdaju širenje virusa pronalaženjem ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

BETA

Obe osobe kod kojih je potvrdjen virus korona zarazile su se tokom puta u Francusku, naveli su britanski i španski zvaničnici.

Zdravstvene vlasti Francuske fokusirale su se na skijaško odmaralište na Alpima, gde se pet britanskih državljana, uključujući devetogodišnje dete, zarazilo novim virusom. Lekari testiraju stotine dece i članove njihovih porodica u odmaralištu Kontamin-Monžoa.

Ministar zdravstva Francuske Anjez Buzin posetila je odmaralište danas i uveravala meštane i turiste da mogu “da žive normalno” jer postoji “veoma mali rizik” da budu zaraženi.

Medjutim, činjenica da je Britanac koji se zarazio tokom službenog puta u Singapur mogao da zarazi druge ljude na francuskim Alpima posle više dana, ukazala je na potencijal epidemije da se dalje širi.

Vlasti u italijanskom regionu Toskana pokušavaju da rekonstruišu kretanje tajvanskog para koji je četiri dana bio u jednom hotelu u Firenci. Par je 1. februara odleteo za Hongkong, a potom na Tajvan, a kasnije je potvrdjeno da imaju korona virus.Foto

loading...