KORONA HARA BALKANOM: Zabrinjavajuće brojke u susednoj Hrvatskoj i Bosni

U svetu je dosad zaraženo više od 9,5 miliona ljudi, ali 5,1 milion pacijenata se i izborio sa koronavirusom. Život je izgubilo više od 485.000 pacijenata. Prema poslednjim informacijama, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 143 osobe, a KBC Bežanijska kosa je ušla u kovid režim.

Pixabay.com

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Najviše je zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je zabeleženo 40 novih slučajeva.

Koronavirus je zabeležen i u nekim bolnicama u Zagrebu, javlja HRT.

U BiH od juče 119 pozitivnih na koronavirus

U poslednja 24 sata u BiH je registrovano 119 osoba pozitivnih na koronavirus.

U Republici Srpskoj je testirano 375 uzoraka, a pozitivnih je 62, dok je u Federaciji BiH 57 pozitivnih (testiranih 539).

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će nadležne institucije Srpske pratiti situaciju u vezi sa koronavirusom, ali da ne može da veruje da će biti vraćene na snagu početne mere za suzbijanje epidemije, poput policijskog časa i ograničenog kretanja, prenosi RTRS.

Teško je sada govoriti o tome da li ćemo vraćati neke od onih mjera koje su bile potrebne u periodu kada je izbila epidemija, kada smo imali veliki broj teških slučajeva zaraze koji su završavali na respiratoru ili sa teškom kliničkom slikom – rekla je Željka Cvijanović.