KORONA IZVEŠTAJ: Broj zaraženih nešto manji, ali javljaju se deca sa postkovid simptomima

U Srbiji je u poslednja 24 časa na korona virus testirano 16.445 osoba, od kojih je pozitivno 2.116. Na respiratorima je 39 pacijenata, nažalost, 9 osoba je preminulo.

Pixabay

Podsetimo, juče je testirano 17.008 osoba, od kojih je bilo pozitivno 2.314. Na respiratorima je bio 43 pacijenat, nažalost, 12 osoba je preminulo.

U poslednjem talasu epidemije u Dečjoj klinici u Tiršovoj je nešto manje teških pacijenata nego u prethodnim talasima. Međutim, javljaju se deca sa postkovid simptomima, kaže direktor klinike Siniša Dučić.

Direktor Dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kaže da se u ovom trenutku u toj klinici nalaze dva pacijenta pozitivna na koronavirus, koji su testirani rutinski – jer su došli na operaciju.

– Oni nemaju nikakve simptome – kaže doktor Dučić.

Napominje da su u kliniku u Tiršovoj od početka pandemije dolazili najteži pacijenti koji su zahtevali intenzivnu negu.

– U toku poslednjeg talasa bilo je nešto manje teških pacijenata, s tim što smo u ovom talasu imali postkovid pacijente. Od početka pandemije lečili smo preko 50 dece sa postkovid simptomima, mahom sa teškom kliničkom slikom, febrilnim stanjem, sa svim parametrima zapaljenja – kaže direktor Dečje klinike.