KORONA IZVEŠTAJ! Još jedan dan sa DOBRIM VESTIMA

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.864 osoba, od kojih je pozitivno 73, dok su, nažalost, četiri osobe preminule.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je sedam osoba.

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 7.530 osoba, od kojih je pozitivno bilo 84, dok je, osam osoba preminulo.

Povodom Vidovdana, dodeljena su odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a, između ostalih, Karađorđevom zvezdom trećeg stepena odlikovan je i dr Milanko Šekler sa Veterinarskog instituta u Kraljevu.

Dr Šekler se tom prilikom obratio javnosti objašnjavajući kakvu bitku svakodnevno vode lekari zbog korona virusa, naročito na 39 stepeni u skafanderu.

– I dok ja sada vama govorim, a vi sedite i slušate me u ovim divnim klimatizovanim prostorijama, neko oblači skafandere na 39 i ulazi u crvenu zonu pokušavajući da spase nečiji život – izjavio je dr Šekler.

Doktor Šekler je na taj način želeo da upozori javnost jer iako trenutno imamo kstabilnu epidemiološku situaciju, iz prikrajka vreba delta soj. Ovaj zarazniji oblik kovida preti da nam na jesen donese još jedan udar korona virusa koji će najverovatnije povući i ozbiljnije zaoštravanje mera. Zbog toga stručnjaci naglašavaju važnost vakcinacije kako bismo što spremnije dočekali jesen i pregurali je što bezbolnije.