KORONA IZVEŠTAJ: Ponovo PAD BROJKI, ide na bolje, ali…

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.309 osoba, od kojih je pozitivno 66, dok je, nažalost, pet osoba preminulo.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je 11 pacijenata.

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 8.730 osoba, od kojih je pozitivno bilo 76. Preminulo je pet osoba, dok je na respiratorima bilo 13 pacijenta.

Da li ćemo i kada primati treću dozu?

Nakon obavezne revakcinacije, sada se otvara mogućnost da i treća doza cepiva protiv korona virusa bude obavezna radi što potpunije zaštite. O donošenju ovakve odluke razmišlja trenutno sve više zemalja, pa su tako Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein već izašli sa takvim predlogom pred svoje građane, dok i Velika Britanija razmatra ovu opciju. Postavlja se pitanje da li će i u našoj zemlji doći do uvođenja obavezne treće doze, i kako bi to izgledalo.

Prema saznanjima medija nadležni u Srbiji i te kako razmatraju ovakvu mogućnost, i razgovara se o tome, međutim, da se istovremeno prate i istraživanja koja se rade u svetu, kao i predlozi sa kojima će izaći Svetska zdravstvena organizacija, ali i proizvođači vakcina.

– Pratimo zbivanja u svetu. Potrebno je vreme da bi se sve ispitalo. Važno je da se sagleda kada je pravi momenat da se treća doza da, ukoliko uopšte bude doneta takva odluka – rekao je medijima Mirsad Đerlek.