Korona mnogo prisutnija u Srbiji nego što se mislilo, NAGLO SE POGORŠALA SITUACIJA u jednom gradu

Prema poslednjem preseku, još jedan pacijent preminuo je od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 245 osoba.

Pixabay.com

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je za RTS da je tokom prošle nedelje zabeleženo 25 školskih kolektiva u kojima je otkriveno prisustvo virusa, od kojih je 21 kolektiv u kojem je virus zabeležen prvi put.

“To indirektno pokazuje da je virus mnogo više u cirkulaciji nego što to vidimo i da se to preliva u škole”, rekao je Predrag Kon.

Kon je naglasio da je vrlo bitno pravilno nošenje maski, preko nosa.

“Jako često vidimo, pa čak i na televiziji, kada se slikaju, jednostavno spuste masku ispod nosa. To nije prava zaštita”, rekao je Kon.

Prema najavi ministra Siniše Malog, danas kreće isplata subvencija hotelijerima.

Srbija i dalje ostaje pod privremenim ograničenjima kada je reč o putovanjima u zemlje Evopske unije.

U septembru i početkom oktobra u Valjevu nije bilo pozitivnih na koronavirus, ali je juče došlo do naglog povećana broja zaraženih i to na 24.

Marija Gavrilović, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Valjevu rekla je za RTS da nagli skok predstavlja preteće stanje i pozvala građane na poštovanje svih epidemioloških mera.

Prema njenim rečima, od 24 pozitivna troje pacijenata je hospitalizovano, a beleži se i povećan broj pregleda.

“Pratimo epidemiološku situaciju, na snazi je i dalje vanredna situacija, zabrana okupljanja još uvek važi. Najvažnije da se mere poštuju i da postoji lična odgovornost svakog pojedinca”, rekla je doktorka Gavrilović.loading...