KORONA NE POSUSTAJE: Doktor Ašanin izjavom alarmirao građane – kliničke slike SVE TEŽE

U trijažnom centru Infektivne klinike za 24 sata obavljeno je oko 250 pregleda...

Printscreen

Direktor CKS Milika Ašanin napomenuo je da su kapaciteti Infektivne klinike popunjeni, u Batajnici 900 pacijenata, a da je situacija i dalje ozbiljna kada je reč od prijemu kovid pacijenata u bolnicama Kliničkog centra Srbije.

Imamo veliki broj pregleda, oko 250 za 24 sata u trijažnom centru Infektivne klinike.  U kovid bolnici u Batajnici dnevno imamo i po 83 prijema a u toj bolnici se na lečenju nalazi 900 pacijenata. Od toga su 102 pacijenta na intezibnoj nezi dok je 58 intuburano. Bolnički kapaciteti Infektivne klinike su takođe popunjeni i tamo imamo 100 hospitalizovanih – rekao je Ašanin za RTS.

Prema njegovim rečima u ovom talasu ima više pacijenata sa težom kliničkom slikom koji ostaju na bolničkom lečenju duže.

Istovremeno i dalje traju radovi na renoviranju zgrade poliklinike i izgradnji nove zgrade KCS ali ni kovid ni radovi nisu smanjili rad sa ne-kovid pacijentima.

Od marta do marta 2020-2021. godine smo u Poliklinici imali oko 350.000 ambulantnih ili dijagnostičkih procedura a 26.000 pacijenata je primilo terapiju preko dnevnih bolnica – rekao je Ašanin.

Od 1. aprila zatvara se poliklinički rad u KCS ali, kako kaže Ašanin, biće zadržan isti obim rada i sve organizacione jedinice biće razmešteni po drugim objektima u okviru KCS. Biće izmešteno sve osim labaratorije “Vatreno oko”, pet skener centra, interventne radiologije, angio-sala i centralne biohemije i labaratorije za mikrobiologiju.