KORONA NE POSUSTAJE: Pune sve bolnice u Beogradu, Krizni štab danas razmatra NOVE MERE

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata umrlo 13 zaraženih, a virus je potvrđen kod još 344 osobe. Na respiratoru je 170 bolesnika.

Pixabay.com/Kolaž

Lekari kažu da su beogradske bolnice pune, a među obolelima najviše je osoba starosne dobi od 30 do 50 godina.

U kovid sistem ušao je i Institut za reumatologiju sa više od 100 postelja, a po potrebi pacijenti iz Beograda šalju se u Smederevo, Požaravac, Belu Palanku…

Među obolelima su i zdravstveni radnici. Njih 70 je hospitalizovano, dok je još 500 pozitivno na koronavirus i nalaze se u samoizolaciji.

Za 11 sati zakazana je sednica Kriznog štaba, na kojoj bi moglo da se predlože strože mere, obavezne maske na otvorenom i zabrana okupljanja u celoj zemlji.

Ministar zdravlja je još jednom apelovao na građane da ne idu u masu, da ne budu sa više ljudi posebno u zatvorenom prostoru, da nose maske i drže distancu.

Pošto korona ne posustaje, a očekuje se da tokom jeseni i zime njen talas bude još jači, počela je priprema za gradnju novih bolnica.

Ministar Aleksandar Vulin obišao je vojni kompleks “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu gde će u najkraćem roku biti izgrađena kovid bolnica.loading...