KORONA NE SLABI I NE BIRA UZRAST! Srpski infektolog poslao poruku građanima Srbije

Stručnjaci upozoravaju da koronavirus nije oslabljen i da je dokazano da umiru i mlađi, bez ijedne jedine druge bolesti.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je koronavirus registrovan kod još 325 osoba, a kovid 19 odneo je još 8 života.

Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, u Kraljevu je na snazi vanredna situacija, koja je ranije proglašena i u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od 3. jula i u Beogradu, Šapcu i Čačku i Arilju.

Infektolog Mijomir Pelemiš poručio je da treba jasno i glasno reći da koronavirus nije oslabljen, a dokaz je da svi obolevaju.

“Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će biti ishod”, istakao je Pelemiš i naveo da je dokazano da umiru i mlađi, bez i jedne jedine druge bolesti.

U Novom Pazaru je za 24 časa formirana vojna poljska bolnica u krugu Opšte bolnice i od juče je spremna za prihvat pacijenata.

Privremena kovid-bolnica biće otvorena od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni i imaće 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od kovida 19, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ortopedska klinika na Banjici će od utorka, kako je dodao, biti vraćena u kovid sistem.