KORONA PRESEK I DALJE OPTIMISTIČAN: Ispod 150 zaraženih, a evo koliko lica je preminulo

Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji!

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je borbu sa kovidom izgubilo još 5 osoba. Koronavirus je potvrđen kod 135 osoba od testiranih 9.187 uzoraka. Na respiratorima 16 pacijenata.

Testirano 9.187 uzoraka, na respiratorima 16 pacijenata

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je borbu sa kovidom izgubilo još 5 osoba. Koronavirus je potvrđen kod 135 osoba od testiranih 9.187 uzoraka.

Na respiratorima 16 pacijenata.

Iako je u Kovid bolnici u Batajnici trenutno najmanji broj hospitalizovanih, direktorka te zdravstvene ustanove doktorka Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da su brojke nešto što je relativno i mogu se lako promeniti.

Ukazala je da većina pacijenata ne zna gde se zarazila, a niko od njih ko trenutno leži u bolnici u Batajnici nije vakcinisan.

“Trenutno naš najteži pacijent je 1991. godište, ima samo 30 godina, i to je neko za koga smo se borili osam prethodnih dana da ga ne stavimo na respirator i to smo morali da uradimo u nedelju uveče, jer on više nije imao snage da diše”, navela je Adžić Vukičevićeva.

Dozvoljen je ulazak stranih turista sa brodova koji krstare Dunavom uz negativan antigenski test, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je ta odluka Kriznog štaba važan korak napred ka oporavku celokupne privrede i poboljšanju ekonomske situacije u zemlji.

Danas je počela isplata 3.000 za vakcinisane građane koji su se prijavili. Do kraja nedelje biće isplaćen novac svim prijavljenim građanima.