KORONA PRESEK U 15H: Broj novozaraženih OPET TROCIFREN, jedna osoba preminula

Prema poslednjem preseku od kovida 19 u Srbiji je preminula još 1 osoba. U poslednja 24 časa koronavirus je potvrđen kod još 121 osobe.

Pixabay.com

U poslednja 24 sata testirano je 6.700 osoba, a koronavirus je potvrđen kod njih 121. Ukupno je do sada virus registrovan kod 34.193 osobe.

Borbu sa kovidom 19 izgubila je još 1 osoba, pa je ukupan broj preminulih od početka epidemije u Srbiji 758. Hospitalizovane su 283 osobe, a na respiratorima je 20 pacijenata.

Od početka epidemije u Srbiji su testirana 1.173.582 uzorka.

Zbog porasta broja zaraženih Krizni štab doneo je novu meru. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do 23 časa, bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima.

Mera stupa na snagu u četvrtak. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje.

Zamenica direktora “Batuta” dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da je sada ključni momenat da svi damo sve od sebe.

“Najveći broj obolelih je sa područja Beograda. Napominjem da bez obzira na to što pandemija dugo trajnja moramo da budemo strpljivi, odgovorni, savesni i da poštujemo sve mere. Moramo da izbegavamo okupljanja tamo gde jeveći broj ljudi. Ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima je 30 osoba”, kazala je Kisić-Tepavčevićeva.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra “Niš” Radmilo Janković izjavio je za RTS da je situacija stabilna ukoliko se uporedi sa nekim trenucima u prethodnim mesecima, ali da počinje da se komplikuje.

“Juče smo imali dvocifren broj pregleda. Povećava nam se i prijem pacijenata iz Niša”, kazao je Janković.loading...