Korona prolazi, privremena bolnica ostaje? Evo KAKVA JE SITUACIJA NA SAJMU i šta se tamo dešava

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smeštaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima iili bez simptoma, u privremene bolnice. Na Beogradskom sajmu je trenutno 61 pacijent.

Printscreen RTS

Prema poslednjem preseku podataka, ponovo beležimo veliki broj potvrđenih slučajeva koronavirusa, i nova žarišta.

U bolnicama su 744 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru. Kada je reč o privremenoj vojnoj bolnici na Beogradskom sajmu, tamo je smešten 61 pacijent, 14 više nego juče, uglavnom iz Smedereva.

Potpukovnik Veljko Milić, koordinator ove privremene bolnice, kaže da najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 63 godine.

“Mi smo se nadali zatvaranju, ali prateći epidemiološku situaciju shvatili smo da je još neophodno da postojimo kao privremena vojna bolnica”, naveo je porpukovnik Milić.

Juče je testirano 12 pacijenata i njihovi rezultati se  očekuju svakog časa. Ako budu negativni, ići će u kućnu izolaciju. Danas neće biti testiranih, ali sutra će njih desetak biti provereno.

Trenutno je na Sajmu angažovano 12 lekara, dva medicinska koordinatora i oko 20 medicinskih tehničara.

Kako RTS nezvanično saznaje, na Novosadskom sajmu nema više pacijenata, a od ponedeljka će se znati koje će privremene bolnice biti u narednom periodu zatvorene.