Korona u Srbiji: Lekari procenjuju – evo KOLIKO PUTA JE VIŠE ZARAŽENIH nego što je prijavljeno

Prema poslednjem preseku, od posledica zaraze preminulo je još 10 ljudi. Koronavirus je potvrđen kod 392 osobe, a na respiratoru su 184 pacijenta.

Pixabay.com/Kolaž

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se među zaraženima koronavirusom nalazi i 649 zdravstvenih radnika od kojih je 56 hospitalizovano, a da se ostali nalaze u samoizolaciji.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević navela je da se procenjuje da ima pet do deset puta više zaraženih nego što je registrovano i da zbog toga svi treba da nosimo maske i da se ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari virusa.

Od juče su na snazi nove mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon rekao je za RTS da će biti potrebno više vremena nego prvi put da bi se videli rezultati novih mera. Epidemiološke barijere su potpuno probijene u Beogradu i svakog koga sretnete može da nosi virus, ukazao je doktor Kon i dodao da privatne zabave i žurke treba zaboraviti ovog leta.

Zbog porasta broja obolelih, privremena bolnica u Areni će u narednom periodu primati i pacijente kojima je potrebna kiseonička potpora. U toku je uvođenje instalacija neophodnih za distribuciju kiseonika.

Veliki je priliv pacijenata u kovid bolnice širom Srbije, pa će sportska sala Ekonomske škole u Šapcu postati privremena bolnica.loading...