KORONA U SRBIJI: Najgore u Beogradu, ovo je sledeća bolnica koja KOMPLETNO ULAZI U KOVID SISTEM

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 11 osoba. Potvrđeno je 1.318 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Pixabay.com/Kolaž

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je situacija sa koronavirusom najgora u Beogradu, gde je najveći broj obolelih i najveći pritisak na zdravstvene ustanove, navodeći da je sada slobodno oko 300 mesta u bolnicama i da broj pregleda u kovid ambulantama raste.

Lončar je naveo da će prva sledeća bolnica koja će kompletno ući u kovid sistem biti Opšta bolnica Pančevo. Ministar je istakao da broj pregleda raste “iz sata u sat” u poređenju s prethodnim danima.

Doktorka Darija Kisić kaže za RTS da se procenjuje da – u odnosu na broj zvanično potvrđenih slučajeva zaraze – imamo najmanje pet do deset puta više osoba kod kojih infekcija nije prepoznata.

“Ne verujem da je kaznena politika nešto što će pomoći da pobedimo virus. To mora da bude kolektivna svest. Niko ne može da me ubedi da je neka novčana kazna iznad želje da ostanemo zdravi”, ističe Kisićeva.loading...