KORONA U SRBIJI: Vanredno u više od 20 opština i gradova, Krizni štab odlučuje o NOVIM MERAMA

Očekuje se da Krizni štab donese odluke o novim merama kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od kovida 19 obolelo još 357 osoba, a preminulo 11, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34. Trenutno su aktivna 3.173 slučaja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Krzni štab danas odlučivati i najverovatnije uvesti dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas, koji, kako kaže, vidi kao jedini spas i način da se uspori širenje virusa.

Zbog rasta broja zaraženih, vanredna situacija uvedena je u više od 20 opština i gradova i podrazumeva preduzimanje posebnih mera.

Epidemiolozi kažu da je situacija nesigurna u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Užicu, ali da se u nekim delovima beleži i poboljšanje, kao u Kragujevcu.

Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, rekla je da je priliv pacijenata ogroman i pozvala građane da nose maske i da se pridržavaju mera.

U “Štark areni” do sada je primljeno je 50 pacijenata, a na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” 260 osoba.