KORONA VIRUS U SRBIJI: Blagi pad broja novozaraženih, brojke su daleko od ohrabrujućih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 330 pacijenata.

Pixabay.com/Kolaž

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.590 osoba, njih 3.685 je pozitivno, dok su nažalost 47 osobe preminule.

Juče smo imali 3.534 pozitivnih na korona virus od testiranih 11.068 osoba, dok su 54 osobe preminule. Prema jučerašnjem preseku, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazilo se 314 pacijenta.

Dosadašnji crni dnevni korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je danas i odlučio da relaksira mere vezane za radno vreme ugostiteljskih i trgovniskih objekata, kao i uslužnih delatnosti, koje će do petka moći da rade do 20 časova.

U petak će potom biti odražana nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se biti odlučeno šta će dalje biti – da li će ova odluka samo da nastavi da važi ili će biti promenjena i kako. Tako ćemo u petak saznati da li će kafići, restorani, tržni centri, prodavnice, frizeri, kozmetičari… raditi za predstojeći vikend ili ne, kao i koje će mere važiti za nvogodišnje praznike.