KORONA VIRUS U SRBIJI: Blagi pad broja novozaraženih, preminule još četiri osobe

Prema poslednjim podacima u Srbiji su još četiri osobe preminule od korona virusa. Potvrđeno je 211 novih slučajeva zaraze.

Pixabay

Do sada je testirano ukupno 804.568 osoba, a korona virus potvrđen je kod njih 29.682. Od početka epidemije preminule su ukupno 674 osobe.

Spisak zemalja iz kojih se u Srbiju ulazi sa pi-si-ar testom ne starijim od 48 sati za sada broji četiri države, ali uskoro bi mogao da bude revidiran, kaže za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Tiodorović je rekao da se pi-si-ar i serološki ELISA testovi mogu obaviti u svim referentnim laboratorijama, a da odluka o obavljanju testova u privatnim laboratorijama tek treba da se donese.

Za sada se uz test ulazi iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije, ali ta mera ne važi za naše građane koji se vraćaju u zemlju.

Tiodorović kaže i da, ukoliko broj novoobolelih nastavi da pada u Srbiji, ulazak bez testova za naše državljane mogla bi da odobri Mađarska.

Na Kosovu i Metohiji, u sredinama pod nadzorom zdravstvenog sistema kosovske vlade, u poslednja 24 časa preminulo je 11 osoba obolelih od kovida 19.

Ukupno je od izbijanja epidemije preminula 401 osoba, koje su prema navodima lekara imale i druge prateće bolesti.

Institut za javno zdravlje u Prištini registrovao je 141 nov slučaj infekcije korona virusom na osnovu testiranja 440 uzorka.

Ukupno je 11.416 osoba inficirano na KiM od izbijanja epidemije. Izlečen je 7.191 a aktivna su 3.824 slučaja.loading...