KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj novozaraženih dvocifren, ima preminulih

Prema poslednjem preseku u Srbiji je u poslednja 24 sata preminula jedna osoba. Potvrđeno je 56 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica kovida 19 preminula jedna osoba, dok je registrovano novih 56 slučajeva zaraze koronavirusom, od 4.189 testiranih uzoraka.

Na bolničkom lečenju je 479 pacijenata, od kojih 35 na resiratoru.

Prema rečima Predraga Kona, epidemijska situacija se stabilizovala na niskom nivou. Međutim, u Beogradu u prethodna dva dana uočeno je ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante, rekao je doktor Kon.

Na sreću, dodaje, kod njih se ne pronalazi kovid. Za sada se, kaže, ne može povezivati skok obolelih sa početkom školske godine.

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da treći, pravi pik korona virusa Srbiju može da pogodi tek krajem ove ili početkom sledeće godine, ali da on neće biti jak kao drugi, koji je bio najteži.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je da u Beogradskoj areni nema kovid pozitivnih pacijenta, ali da ta ustanova ostaje u kovid sistemu.

– Arena je prazna kao privremena bolnica i u toku je spremanje, čišćenje i pripremanje u slučaju da dođe do povećanja novoobolelih – rekao je Vekić.

Lekari kažu da samo doslednim sprovođenjem mera i pravovremenom reakcijom na svaki slučaj nepoštovanja možemo da održimo rizik od korona virusa veoma malim.