KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj novozaraženih ispod 2.000, ali nema opuštanja

U poslednja 24 sata u Srbiji je od kovida 19 preminulo 37 osoba, a zabeleženo je 1.966 slučajeva zaraze korona virusom. Testirane su 7.573 osobe. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 256 pacijenta.

printscreen/youtube.com/CGTN

U celoj Srbiji se primećuje smanjenje broja novih slučajeva zaraze korona virusom. Tako je i u Zlatiborskom okrugu. Prema poslednjim podacima kod 93 osobe je potvrđen koronavirus, najviše u Užicu – 37, a najmanje u Novoj Varoši – kod jedne osobe.

Dr Miloš Božović, direktor ZC Užice kaže za RTS da je epidemijska situacija povoljnija nego pre deset, 15 dana.

– Sada imamo oko 450 pacijenata. Prepolovljen je broj pregleda. Imali smo i do 1900 pregleda, a juče je bilo oko 870 pregleda – kazao je Božović.

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva je rekao za RTS da se sve isporuke vakcina kontrolišu i da građani mogu da imaju puno poverenje u njihovu bezbednost i efikasnost.

– Mi moramo da unesemo jednu dozu nade, odobrili smo do sada dve vakcine Fajzerovu i ‘sputnjik’. Svaka isporuka se kontroliše u što kraćem roku ali poštujući naše stroge kriterijume kako bi naši građani imali bezbedne vakcine – rekao je Pavle Zelić.

Uskoro će u koordinaciji sa Ministartvom zdravlja početi i vakcinacija ruskom vakcinom, a građani mogu da imaju puno poverenje jer na proceni bezbednosti vakcina rade stručni ljudi.