KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj novozaraženih na minimumu, ali ima preminulih

U poslednja 24 sata u Srbiji su preminule dve osobe dok je 41 novozaražena. Na respiratorima se nalazi 47 pacijenata. Testirano je 5.829 osoba.

Pixabay.com/Kolaž

Hospitalizovano je 56 osoba, a sa bolničkog lečenja otpušteno 41.

Iako epidemiološki podaci poslednjih dana ohrabruju, stručnjaci upozoravaju da je virus i dalje prisutan i da je neophodno pridržavati se svih mera zaštite.

Zamenica direktora Instituta “Batut”, Darija Kisić Tepavčević, rekla je za RTS da je i sada i te kako moguće dobiti infekciju sa najtežim komplikacijama.

Pred početak nove školske godine, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić navodi da gradske vlasti spremno dočekuju 1. septembar u uslovima pandemije korona virusa. Roditeljima poručuje da ne šalju bolesno dete u školu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević naveo je da će u svim školama u Srbiji sutra prvi čas biti posvećen kovid infekciji, ali će se o korona virusu govoriti i na časovima razredne nastave, građanskom vaspitanju, biologiji, fizičkom i zdravstvenom vaspitanju. Ističe da su škole dobile preporuku da se ne organizuju đačka putovanja u prvom polugodištu.loading...