KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj novozaraženih naglo skočio, ima preminulih

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 326 ljudi, a od posledica zaraze preminule su još 2 osobe. Testirana su 7.242 uzorka.

Pixabay

Od 326 potvrđenih slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata, u Beogradu je registrovano 155 slučajeva, Kragujevcu 29, Kraljevu 15, Nišu i Novom Sadu po 11, Vranju 9, Valjevu i Prijepolju po 7, Šapcu i Prokuplju po 6, Loznici 5, Pančevu 4, a u ostalim mestima manje od toga.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović rekao je za RTS da se epidemija polako budi svuda u Srbiji. Istakao je da je veoma pesimističan.

– Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan – ovde moramo da budemo danas pametni da se sutra ne bismo brinuli – rekao je Sazdanović.

Načelnik dijagnostičko-radiološkog centra KBC “Dr Dragiša Mišović” Đorđe Lalošević istakao je da će virus gripa praviti velike probleme, ali se na skeneru može prepoznati da li je reč o gripu ili kovidu.

Upozorava da svi moramo da vodimo računa i da pravilno nosimo maske, kako se bolnice ne bi napunile kovid pacijentima.

Zbog značajnog porasta broja pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih koronavirusom u Prokuplju je proglašena vanredna situacija.loading...