KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj obolelih raste, ima smrtnih ishoda

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Potvrđeno je 173 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Pixabay.com/Kolaž

Epidemiološka situacija u Srbiji je bolja od situacije u zemljama u regionu, ali raste broj zaraženih korona virusom.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku nema najava da će biti uvedene strože mere, ali i da je spreman da donese teške odluke i mere, ukoliko to bude potrebno, prenosi RTS.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kliničkom centru Srbije, rekao da se država sprema za novi udar korone, navodeći da je izgradnja dve velike kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu deo tih priprema.

Pacijentima u Srbiji od ponedeljka biće dostupan novi lek protiv koronavirusa “remdesivir”, trenutno ključan u lečenju bolesti.

Član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je došlo do popuštanja pažnje kada je reč o broju okupljenih ljudi i organizaciji slavlja, kao i do nepoštovanja mera u javnom prevozu, vrtićima i školama, studentskim domovima.

– Iako razumem ljude da im je potrebno da se relaksiraju, moram da upozorim da je zimski talas epidemije već uveliko vidljiv u velikim evropskim zemljama, poput Nemačke, u kojoj broj obolelih eksponencijalno raste, ali i u našem najbližem okruženju, u Hrvatskoj i Mađarskoj obaraju neslavne rekorde. Virus je tu i sa sigurnošću možemo da kažemo da smo u Beogradu na pragu drugog talasa – rekao je Radojičić.loading...