KORONA VIRUS U SRBIJI: Broj zaraženih i dalje dvocifren, a ovi gradovi su potencijalna žarišta

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Od testiranih 6.661, potvrđena su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Pixabay.com/Kolaž

Hospitalizovana je 281 osoba, a na respiratorima su 23 pacijenta. Krizni štab poručuje da nema tih epidemioloških mera, niti kazni koje će dovesti do rezultata ako nismo svesni problema i ako ne sarađujemo.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je Beograd i dalje najdominantniji po broju novoobolelih, a od 73 slučaja potvrđena u poslednja 24 sata – 23 su iz prestonice.

– U svakom slučaju vrlo je ozbiljno na redu razmišanje kada i kojom prilikom primeniti oštrije mere, danas je zasedao Krizni štab u Beogradu ja još uvek nemam da je nešto doneto kao odluka, ali je povećana budnost i pripravnost – dodao je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na konferenciji za štampu Kriznog štaba da postoje neke sredine tj. gradovi gde se povećava broj zaraženih.

– To nama zadaje problem, jer želimo da to rešimo u startu – rekao je Lončar i apelovao na lokalne krizne štabove da u istom momentu zasedaju i donose odgovarajuće mere.

Ukazao je da se radi od Nišu, Kraljevu, Trsteniku i Vranju.loading...