KORONA VIRUS U SRBIJI: Objavljenih najnoviji podaci o broju zaraženih i preminulih

Prema poslednjim podacima u Srbiji su od posledica koronavirusa preminula još tri pacijenta. Potvrđeno je 100 novih slučajeva zaraze.

Pixabay.com/Kolaž

U poslednja 24 sata testirana su 7.352 uzorka, od kojih je 100 pozitivno na koronavirus. Preminula su tri pacijenta, a na respiratoru je 67 osoba. Hospitalizovano je 78 pacijenata, a otpušeno 104.

Svakog dana sve je manji broj novozaraženih i kovid pacijenata na bolničkom lečenju, ali je najvažnije da se takav trend zadrži što više kako se ne bi ugrozio polazak dece u školu, poručuju iz Kriznog štaba.

Učenici u školama od 1. septembra mogu da nose bilo koje maske – hirurške, epidemiološke, platnene, kaže član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon.

Epidemiološka situacija se polako stabilizuje, ali su mere opreza neophodne.

U novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smešteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti, izjavio je dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Đerlek je rekao da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda i da se bolnica u Novom Pazaru polako pretvara u nonkovid sistem, dodajući da je “na pola koraka do cilja” da “isprati” i tih 12 pozitivnih pacijenata.loading...