KORONA VIRUS U SRBIJI: Raste broj zaraženih i umrlih

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 254 osobe, a kovid 19 odneo tri života.

Pixabay

Epidemiolozi nakon rasta broja inficiranih poslednjih dana poručuju građanima da nose zaštitne maske i drže distancu, dok ministar zdravlja ističe da je moguće uvođenje novih mera.

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 4.905 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod njih 254.

Od kovida 19 preminule su još tri osobe, a od početka epidemije 270 ljudi.

Broj aktivnih slučajeva je 1.312, a na respiratorima je 31 pacijent.

Ukupan broj registrovanih slučajeva do sada je 14.046.

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđen je koronavirus kod 126 korisnika i 40 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Virus je prisustan u gerontološkim centrima u Knjaževacu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji, kao i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu.

Virus je zarazio štićenike Stacionara za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu – u Dnevnom boravku “Stari Grad”, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Zvečanska”, Centru za socijalni rad u Vranju, na Čukarici, Domskom odeljenju pri Centru u Brusu.

Kovid 19 već nedeljama je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, beogradskim “Doživeti stotu”, “Nada”, “Miljakovački vinogradi” “Lipovački odmor”, “Radost” i “S. Nikola” u Negotinu “Mass Green House” u Petrovaradinu i “Gardoš” u centru Zemuna.loading...