KORONAVIRUS I DALJE AKTIVAN: Nema popuštanja mera bar do OVOG DATUMA

Prema poslednjem preseku, još 18 pacijenata preminula su od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 1.739 osoba, od 10.471 testiranog.

Printscreen

U zemlji su zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 4.034 hospitalizovana pacijenta, dok se 145 osoba nalazi na respiratoru.

U Srbiju je juče stiglo još 9.360 doza “Fajzerove” vakcine.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je interesovanje za vakcinaciju preko očekivanja.

Kada je reč o epidemijskoj situaciji, istakao je da ne treba širiti paniku, ali da su brojevi koje smo imali i novembru i decembru ekstremni i zastrašujući i nisu reper da kažemo da je sada odlična situacija.

“I dalje je 4.000 ljudi u bolnicama, 140 pacijenata na respiratoru – to su ozbiljni brojevi koji ne dozvoljavaju da se opuštamo. Zdravstveni sistem je u ovom trenutku i dalje veoma opterećen, jer imamo obolele od kovida o kojima moramo brinuti vrlo ozbiljno, s druge strane imamo nekovid pacijente koji su trpeli ovu kovid situaciju”, rekao je Đerlek.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da do sredine februara nije realno govoriti o eventualnom popuštanju mera za sprečavanje širenja koronavirusa, jer je i dalje visok nivo aktivnosti virusa.

Kon je rekao da je izgleda bio u pravu kada je još ranije govorio da o popuštanju mera nema govora do sredine februara jer, kaže, još je vrlo skeptičan, pošto se ne spušta broj novozaraženih.

GOSTOVANJE O KOME BRUJE MREŽE: Kon se vakcinisao, pa uradio OVO – svi se pitaju DOKLE?