KORONAVIRUS U SRBIJI: Najnoviji podaci, vanredna situacija u 21 opštini, NAJTEŽE U BEOGRADU

Prema poslednjem preseku preminulo je još 13 ljudi, što je najviše u jednom danu od početka epidemije koronavirusa. Od 8.287 testiranih, pozitivno je 299 osoba. Na respiratorima je 110 pacijenata.

Pixabay.com

Zbog sve lošije epidemiološke situacije u zemlji, a alarmantne u Beogradu, kako je ocenio predsednik Aleksandar Vučić, uvode se nove mere – zabrana okupljanja više od pet ljudi i policijski čas za vikend.

“Da li će zabrana kretanja početi u petak u 18 sati i hoće li će se odnositi samo na Beograd ili na celu Srbiju”, odlučiće Krizni štab.

Vanredna situacija do sada je proglašena u 21 opštini i gradu i podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije sa srpskom većinom od sinoć u 21 na snazi je mera zabrane kretanja do pet izjutra, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Ta mera važiće u narednih sedam dana.

Prvi pacijenti stigli su u beogradsku Arenu. Tamo je trenutno 17 lakše obolelih, koji su stigli iz beogradskih kovid bolnica, rečeno je u Ministarstvu odbrane. Obezbeđeni su neophodni lekovi, zaštitna oprema, medicinski aparati.loading...