KORONAVIRUS U SRBIJI: Najviše novozaraženih u Beogradu, Krizni štab danas razmatra NOVE MERE

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je hospitalizovano 286 osoba, a na respiratoru je 19 pacijenata.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica kovida-19 preminuo jedan pacijent, a zaraženo je još 120 osoba. U Beogradu je 57 novozaraženih.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, koronavirus je potvrđen kod 36 korisnika i 11 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad i zapošljavanje.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da će na sastanku Kriznog štaba glavna tema biti epidemiološka situacija, prvenstveno na teritoriji Beograda.

Nacionalni savetnik za zdravlje Dragoslav Popović rekao je za RTS da nam maska pomaže da se odbranimo od virusa, ali i da zaštitimo druge ako smo potencijalni nosioci virusa.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jer korona “neprimetno” dolazi u taj grad, kao i da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na koronavirus pravovremeno jave u kovid ambulante.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od 12. oktobra dozvoli ulazak bez negativnog pi-si-ar testa za građane Republike Srbije.loading...