KOSOVSKI TUŽILAC: Imamo dokaze o ubistvu Ivanovića, iz Srbije NISMO DOBILI tražene informacije

Kosovska policija
Beta/Bojan Slavkovic

Državni tužilac Kosova Aleksander Ljumezi izjavio je danas da tužilaštvo ima određene dokaze o ubistvu predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali je dodao da, i pored zahteva iz Prištine, pravosudni organi Srbije nisu dostavili informacije koje imaju o tom zločinu.

 

Imamo neke dokaze, koje smo do sada obezbedili, ali je potrebno preduzeti mere na otkrivanju identiteta izvršioca tog krivičnog dela, kazao je Ljumezi u intervjuu za portal Arbreshi.info.

On je kazao i da institucije Srbije, i pored zahteva iz Prištine, ne sarađuju sa pravosudnim organima Kosova na otkrivanju identiteta ubice.

Bilo je zahteva i od strane vlasti u Srbiji da sarađujemo. Rekli smo da smo spremni da primimo sve informacije koje eventualno imaju o ubistvu Olivera Ivanovića kako je to predviđeno Zakonom o međunarodnoj saradnji. Do sada nam nisu dali informacije, mi ih očekujemo, kazao je kosovski državni tužilac.

Istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića vode dvojica tužilaca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, jedan Srbin i jedan Albanac.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je juče da će istražni organi Kosova vrlo brzo izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Tači je na konferenciji za novinare kazao da je ubistvo Ivanovića “kriminalno mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu”.

Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmeni informacija oko Ivanovićevog ubistva, kazao je Tači.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta Građanske inicijative SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.loading...