Kraće ćete PEŠAČITI: U Beogradu se uvode NOVE AUTOBUSKE LINIJE

Autobus
Dnevno.rs/Petar Marković

Gradski saobraćaj poslednjih meseci menja se brzo, bilo je 12 izmena u mreži linija, biće izmenjeno još pet linija i uvedeno pet novih.

 

To je najavio gradski menadžer Goran Vesić, koji kaže da se novim poprečnim vezama koje se ostvaruju pre svega na obodu grada skraćuje vreme pešačenja do autobusa, ali i putovanja između naselja zahvaljujući novim direktnim vezama.

– U narednom periodu planirali smo uvođenje nove linije 607: Surčin – Aerodrom – naselje Radio far – Novi Beograd (Pohorska). Produžićemo liniju 38 do Velikog Mokrog Luga, a liniju 709 do naselja Zmaj i Železničke stanice Zemun, čime se ostvaruje i veza sa BG-vozom. Spojićemo linije 705 i 706E, ali i promeniti trasu u delu pored tržnog centra Zemun park. Produžićemo i liniju 551 do Sremčice – rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je najavio i uspostavljanje direktne linije 301 Ustanička-Grocka, nakon izgradnje okretnice u Grockoj, za šta se priprema tehnička dokumentacija.

Od 1. aprila biće produžena i linija 411 u Kovačevcu kod Mladenovca, dok se planira i uvođenje još dve minibus linije.

– Uz prethodne građevinske intervencije, planirano je uvođenje minibus linija 312, od naselja Klenak u Kaluđerici do naselja Leštane (Ravan) i 506 od Rušnja do Resnika, gde je problem poduži nagib puta i uzastopne krivine na prelazu preko pruge – dodao je Vesić.

Poslednja u nizu promena bilo je prošlonedeljno produženje autobuske linije 303 kojom je čitav jedan deo Vrčina, levo od auto-puta, dobio kvaliteten gradski prevoz – umesto pet polazaka dnevno, autobusi sada idu na svakih pola sata.

Vrčin je na taj način sada povezan i sa Smedervskim putem, pa je građanima znatno olakšano putovanje u Grocku, Boleč, Leštane, Vinču i Kaluđericu.

Prema najavama, pojačanja za predgrađe se od 1. aprila očekuju i na linijama 450, 465, 561A, 5527 i 522D.

Do sada su produžene trase linija 534, 89, 406, 505, 351 i 25P. Posle pet godina ponovo je uvedena tramvajska linija 11, a uvedene su i nove linije 36, 404 i 311, navedeno je u saopštenju.