KRAJ AFERE? Evo šta se dogodilo sa drogom iz Jovanjice

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su policajci koji su učestvovali u akciji zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu "Jovanjica" u blizini Stare Pazove, "sve mere i radnje preduzeli u skladu sa zakonom, izmedju ostalog i kada je reč o merenju prisustva količine THC-a u marihuani, i skladištenju zaplenjene droge".

Marihuana Kanabis
Pixabay.com

U saopštenju stoji da je u zaplenjenoj količini narkotika utvrdjeno veće prisustvo THC-a od dozvoljenog za više od 0,3 odsto, o čemu je kako se navodi, obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Veštačenje je izvršeno u skladu sa naredbom nadležnog suda, a na predlog tužilaštva. Nakon sušenja zaplenjene marihuane ona je, na osnovu naredbe nadležnog suda, propisno upakovana i čuva se u posebno opremljenom skladištu u Policijskoj upravi za grad Beograd, kako je to predvidjeno i zakonom“, stoji u saopštenju MUP-a.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je ranije danas da li je obavljeno veštačenje zaplenjene marihuane kako bi se utvrdio procenat sadržaja THC-a (tetrahidrokanabilnol, aktivni sastojak marihuane).

On je upitao i kolika je vrednost zaplenjene indijske konoplje i koliko je tačno zaplenjeno, odnosno da li je količina ostala ista kao što je prvobitno saopšteno, odnosno 650 kilograma marihuane i 65.000 biljaka.