KRAJ TROPSKOG TALASA: Srbiju očekuje VELIKO OSVEŽENJE, a nevreme se očekuje u ovim krajevima!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno i svežije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kiša
Pixabay.com

RHMZ je upozorio da se večeras i tokom noći očekuju kratkotrajne vremenske nepogode i obilne padavine, sa više od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, kao i jaka grmlјavina, olujni vetar i grad, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlјe. U naredna dva dana u većini mesta će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za 24 sata, ponegde i više.

Sutra će duvati slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 14 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 23 stepena na severu i zapadu do 28 stepeni na jugu i istoku.

U Beogradu će sutra takođe biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije vreme, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U Srbiji će u narednih sedam dana biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima zemlje. Dnevna temperatura biće oko prosečnih vrednosti za treću dekadu jula, od 26 do 29 stepeni.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 23. jul:

Promenljivo vreme moglo bi nepovoljno da utiče na većinu hroničnih bolesnika, a oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, reumatski bolovi i nervoza.