KRALJEVSKA POSETA SRBIJI: Princ Čarls biće počasni gost u Narodnoj skupštini

Princ Čarls
Beta

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola nastavljaju danas posetu Srbiji odlaskom u Novi Sad, a na kraju dana biće gosti prijema u Narodnoj skupštini Srbije gde će princ Čarls imati i jedino javno obraćanje.

 

Kako je ranije najavila britanska ambasada, princ Čarls i njegova supruga će po dolasku u Novi Sad prisustvovati kulturnom programu u Katoličkoj porti, a zatim će otkriti memorijalnu ploču britanskim humanitarnim radnicima.

Oni će zatim posetiti Galeriju Matice srpske, gde će razgovarati sa kustosima i decom koja učestvuju u projektu “Moving Museums” koju organizuje Britanski savet.

Zbog princa BLOKIRAN saobraćaj od Trga do Kalemegdana: Evo šta će sve visoke zvanice danas obići

Princ od Velsa će kasnije posetiti Manastir Kovilj u kome je monaška zajednica uključena u organsku proizvodnju razlicitih proizvoda, poput meda i rakije, ali i program rehabilitacije “Zemlja živih”.

Vojvotkinja će biti gošća događaja “Food is great” na kome će biti predstavljeni lokalni specijaliteti, a susrešće se i sa proizvodačima hrane i pića iz Velike Britanije koji rade u Srbiji.

Čarls po drugi put među Srbima: Evo kako je izgledala PRVA POSETA princa od Vesla (VIDEO)

Na kraju posete, po povratku u Beograd, princ Čarls i njegova supruga Kamila će biti počasni gosti na prijemu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde će zvanice biti ljudi iz kulturnog, javnog, sportskog života.

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru posete regionu već boravili u Hrvatskoj, a do 19. marta će posetiti i Kosovo i Crnu Goru.