KRALJICA U KARANTINU: Zbog vidno mršavijeg izgleda svet zabrinut za Elizabetu II

Kako je naveo stručnjak vlade Velike Britanije, kraljica bi mogla da pomogne u polemikama, dezinformacijama i strahu koji postoji o vakcini protiv koronavirusa.

Printscreen

Svetski mediji su prethodnih dana pisali o tome da je kraljica Elizabeta Druga vidno smršala i da se nalazi u karantinu.

Nedavno je u pratnji svog unuka Vilijama posetila Laboratoriju za nauku i tehnologiju u Port Daunu u Engleskoj. Neobično je što kraljica nije nosila zaštitnu masku.

Profesorka Hajdi Larson koja predaje u Londonskoj školi za medicinu i higijenu smatra da će mnogi ljudi odbiti da prime vakcinu protiv koronavirusa, zbog straha.

Smatra da bi se mišljenje javnosti popravilo ako bi 94-vorogodišnja kraljica primila vakcinu i svojim primerom umirila javnost i ohrabrila Britance da prime vakcinu.

Ako sam videla, a ovde u Velikoj Britaniji sam već više od decenije, to je poverenje koje dobija kraljica“, rekla je profesorka Hajdi Larson.

Portparol vlade nije želeo da komentariše potencijalnu ulogu kraljice, ali je rekao da je nauka jasna, da vakcina spasava živote, zbog čega vode globalne napore u pronalaženju efikasne vakcine protiv koronavirusa.loading...