KRATKO I JASNO: Darija Kisić odgovorila lekarima koji su tražili SMENU KRIZNOG ŠTABA

Komentarišući otvoreno pismo u kojem je oko 300 lekara okupljenih u grupu "Ujedinjeni protiv kovida" zatražilo smenu Kriznog štaba, Kisić Tepavčevićeva navodi da svako ima pravo na svoje mišljenje, da je kritika dobra, ali i ukazala da ta grupa nije dala nikakvu preporuku za borbu protiv kovida.

printscreen

Nismo čuli nikakve konkretne predloge. Kolege se pozivaju na Hipokratovu zakletvu, nisu je samo oni položili, nego svi mi koji smo završili medicinski fakultet. Apsolutno dajemo sve od sebe. Do kraja dana značajan broj kolega je s nama stupio u kontakt i žele da povuku svoje ime sa spiska, jer im nije bilo predstavljeno šta potpisuju“, navela je Kisić Tepavčevićeva.

Dodala je da među 300 lekara koji su potpisali izjavu, koju su uputili Vladi Srbije, nema infektologa, epidemiologa, imunologa.

Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i da imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema infektologa, epidemologa, imunologa, ali nadam se da su kompetentni kada su našli za shodno da iznose kritike“, kaže Kisić Tepavčevićeva.