KRENUO NA POLICIJU KOLIMA PA USMRĆEN: Mladić iz Tutina izgubio život u OKRŠAJU SA ORGANIMA MUPA

Hronika
Dnevno.rs

Policija u Tutinu likvidirala je mladića (22) koji je na naredbu službenih lica odbio da zaustavi automobil i koji je vozilom kojim je upravljao krenuo na policajce.

 

Prema prvim informacijma, reč je o S. F. (22), koji je lišen života oko jedan čas posle ponoći u selu Dolovo kod Tutina. Navodno, prema prvim informacijama, mladić je iz sela nadomak Tutina – Pokrivenik.

Prema izvorima iz policije mladić koji je upravljao automobilom, odbio je da se zaustavi, udario je u policijsko patrolno vozilo i krenuo ka njima. Tada su policajci reagovali i zapucali. 

Incident se dogodio na periferiji Tutina kada je policija postavila zasedu za švercere koji tim putem u Srbiju ilegalno prebacuju akciznu robu.

Čovek koji je bio za upravljačem vozila odbio je da postupi po naređenju policajaca koji su bili na licu mesta već je svojim vozilom udario u policijski automobil, a onda je vozilo usmerio ka policajcima i krenuo na njih.

U tom trenutku policija je upotrebila vatreno oružje, muškarac u kolima je pogođen, hitno je prabačen u novopazarsku bolnicu, ali je tamo ubrzo preminuo.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je odmah započelo istražne radnje kojim će se utvrditi da li je upotreba vatrenog oružja bila opravdana i zakonita.