KRIMI POP: Zbog krijumčarenja oružja u Višegradu uhapšen SVEŠTENIK!

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji "Lotika", zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija, objavio je portal Srpska.info.

pixabay.com

Portparolka MUP Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da je akcija “Lotika” usmerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenog oružja.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije, dve u Rogatici i jedna u Višegradu.

“Tom prilikom pronadjeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmerenog delovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona”, navela je Miljanović.

Ona je rekla da se Glišić i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi i da će tokom dana biti sproveden u tužilaštvo u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.loading...